... τo κίτρινο λουλούδι των Κυθήρων που δε μαραίνεται ποτέ.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Περί μελισσών ο λόγος...


Όλοι γνωρίζουμε πως οι μέλισσες εργάζονται πυρετωδώς, και όταν βρουν καλό καιρό τρέχουν χιλιόμετρα για να γυρίσουν πίσω με ελάχιστο φορτίο σχετικά με τον κόπο τους. Αυτό είναι ένα σημείο.
Ένα δεύτερο σημείο είναι ότι οι κηφήνες που ζουν με τις μέλισσες, όταν σταματήσει η αποστολή τους και δεν κάνουν τίποτα, το μελίσσι τους πετά έξω. Και εκεί έξω ως άχρηστοι και τεμπέληδες τελειώνουν.
Ένα τρίτο σημείο είναι ότι οι μέλισσες κάθονται μόνο πάνω στα άνθη που έχουν γύρη ή μέλι, ή και τα δύο, και όχι όπουδήποτε αλλού, πολύ δε μάλλον σε ακαθαρσίες. Επίσης όταν έχει χειμώνα οι μέλισσες σχηματίζουν ένα συμπαγές σώμα η μία με την άλλη για να διατηρήσουν τη θερμότητα.
Ένα τέταρτο σημείο είναι ότι το μέλι έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Είναι γλυκό και επουλώνει πληγές. Ακόμη δε χαλάει ποτέ, και η ποιότητά του δεν επηρεάζεται από κρύο ή ζέστη.
Παρατηρητής

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Παρατηρητής είπε...

Όμορφα αυτά τα σημεία από την ζωή των μελισσών και γίνονται ομορφότερα αν τα ανάγουμε στον πνευματικό χώρο. Αυτό γίνεται αν την λέξη "μελισσα" την αντικαταστήσουμε με την λέξη "χριστιανός" (όχι τον κατ΄ όνομα αλλά τόν αγωνιζόμενο). Σαν την μέλισσα ωφείλει να εργάζεται και ο Χριστιανός αν θέλει να δεί πνευματική προκοπή, αν θέλει να δεί τον Παράδεισο από την εδώ ζωή.